بيانات در ديدار رئيس و اعضاي جامعه مدرسين حوزه علميه قم
حضرت آيت الله خامنه اي، رهبر معظم انقلاب اسلامي صبح امروز در ديدار رئيس و اعضاي جامعه مدرسين حوزه علميه قم، جامعه مدرسين را نهادي ريشه دار، امتحان داده در دوران نهضت اسلامي و بعد از پيروزي انقلاب، مستحكم در خط امام و انقلاب، و بي نظير در حوزه خواندند و تأكيد كردند: جامعه مدرسين حوزه علميه قم بايد با حفظ همان هويت مستحكم خود، به عنوان يك خط شاخص براي حوزه و همچنين براي فضاي عمومي كشور باقي بماند.
رهبر انقلاب اسلامي با اشاره به سابقه مجاهدت و مبارزه اعضاي جامعه مدرسين حوزه علميه قم در دوران اختناق ستمشاهي افزودند: در آن دوران سخت، جامعه مدرسين با صدور بيانيه هايي در حمايت از امام خميني (ره) و پرداخت هزينه امضاي اين بيانيه ها، امتحان خود را داد و بعد از پيروزي انقلاب اسلامي نيز اين نهاد در دوران مخلوط شدن خطوط، قاطعانه بر خط امام (ره) پافشاري كرد.
حضرت آيت الله خامنه اي علت تلاش برخي افراد و جريانها در سالهاي اول انقلاب اسلامي براي انحلال جامعه مدرسين را ايستادگي جامعه بر خط مستقيم امام بزرگوار (ره) و تأثيرگذاري آن دانستند و خاطرنشان كردند: مجاهدتها و روشنگريهاي جامعه مدرسين حوزه علميه قم در روند تاريخ و حركت انقلاب اسلامي تأثير مهمي داشته است.
ايشان با تأكيد بر لزوم حفظ هويت مستحكم و تأثيرگذار جامعه مدرسين، آن را نيازمند برخي مقدمات دانستند و افزودند: يكي از وظايف مهم جامعه مدرسين حوزه علميه قم حفظ و تقويت ارتباط با مراجع بزرگوار است زيرا جامعه مدرسين خاستگاه مراجع محترم است و برخي از آنان، از اعضاي جامعه مدرسين بوده اند.
رهبر انقلاب اسلامي، تقويت ارتباط با مردم بويژه بررسي شيوه هاي جديد ارتباط، و ايجاد اتاق فكر و نوانديشي را از ديگر مسائل ضروري براي جامعه مدرسين حوزه علميه قم برشمردند و تأكيد كردند: جامعه مدرسين بايد از طريق جذب مستمر طلاب نخبه و فضلاي خوب حوزه، بدنه اي قوي، گسترده و كارآمد تشكيل دهد تا از ديدگاهها و نظرات آنان در موضوعات مختلف استفاده شود.
حضرت آيت الله خامنه اي در ادامه با اشاره به مطالبي كه برخي از اعضاي محترم جامعه مدرسين درخصوص مسائل فرهنگي و صدا و سيما بيان كردند، افزودند: من بخشي از نقايص موجود در مسائل فرهنگي بويژه صدا و سيما و آموزش و پرورش را متوجه روحانيت و حوزه علميه مي دانم زيرا وظيفه جهت دهي صحيح فرهنگي و منطبق با ارزشها واعتقادات ديني برعهده روحانيت و حوزه علميه است.
رهبر انقلاب اسلامي خاطرنشان كردند: حضور روحانيون در صدا و سيما فقط به معناي سخنراني و وعظ و خطابه نيست بلكه بايد حضوري عميق تر و تأثيرگذارتر باشد.
حضرت آيت الله خامنه اي تأكيد كردند: انجام اين وظيفه مهم نيازمند مجموعه اي روحاني و مطلع از مسائل هنري بويژه چگونگي بروز انحراف در اين مسائل و آشنا با راههاي جلوگيري از انحراف در جهت گيريهاي فرهنگي و هنري است.
ايشان افزودند: لازمه تشكيل چنين مجموعه اي از مشاوران روحانيِ صاحبنظر و آگاه و توانا در صدا و سيما، امكان اعمال نظر و جهت دهي صحيح در برنامه ها است.
رهبر انقلاب اسلامي با تأكيد بر اينكه آموزش و پرورش نيز مركزي بسيار مهم و فرهنگي و برخلاف صدا و سيما، مسائل آن غيرآشكار است، خاطرنشان كردند: روحانيت و حوزه علميه در اين شبكه عظيم فرهنگي و تربيتي وظيفه اي مهم و حساس دارند وبايد نيروهايي را تربيت كنند كه توانايي تأثيرگذاري و جهت دهي صحيح فرهنگي در آموزش و پرورش را داشته باشند.
رهبر انقلاب اسلامي تأكيد كردند: حوزه علميه به عنوان قلب روحانيت شيعه، مي تواند ظرفيت گسترده اي براي نظام اسلامي درخصوص مسائل رسانه اي، آموزش و پرورش و تربيتي فراهم كند.
در ابتداي اين ديدار آيت الله يزدي رئيس جامعه مدرسين حوزه علميه قم گزارشي از فعاليتها واقدامات جامعه مدرسين از جمله ارتباط مستمر با مراجع بزرگوار، نحوه ارتباط با حوزه علميه و طلاب، نظارت بر شوراي عالي حوزه علميه قم، برگزاري جلسات سراسري و استاني با علماي بلاد، و ارتباط با قشرهاي مختلف مردم بيان كرد.
آيت الله يزدي، تشكيل دفتر مطالعات جامعه مدرسين و تدوين آيين نامه آن را از ديگر اقدامات برشمرد و تأكيد كرد: جامعه مدرسين حوزه علميه قم همواره در خط امام و رهبري، در صحنه حضور داشته و در مقاطع مختلف و حساس انقلاب اسلامي، مواضع خود را اعلام، و روشنگري كرده است.
در اين ديدار 9 نفر از حضرات آقايان اعضاي جامعه مدرسين حوزه علميه قم، ديدگاههاي خود را درخصوص مسائل مختلف بيان كردند.
مسائل فرهنگي و لزوم رعايت بيش از پيش شئونات و ارزشهاي اسلامي در جامعه، توجه بيشتر به فرهنگ انقلاب اسلامي و كلام امام در اظهارنظرهاي برخي افراد، لزوم تدوين مباني علمي ولايت فقيه بويژه مباحث امام (ره) براي تدريس در حوزه ها، ضرورت مقابله با عرفانهاي كاذب و فرقه هاي انحرافي و پاسخگويي مستدل و علمي به شبهات مطرح شده، اهميت برنامه هاي صدا و سيما در فرهنگ سازي جامعه و تأثير آن بر جهت گيري فكري جوانان و خانواده ها، تدوين پاسخ هاي عميق علمي و فكري و برخاسته از كتاب و سنت به مباحث علوم انساني، تربيت و پرورش نيروهاي مستعد در حوزه ها، ضرورت تهيه افق چشم انداز حوزه ها با جهت گيري تحول، حضور جدي تر حوزه در صحنه بين المللي و احياي نظام تدريس و تدرّس همگاني در حوزه، محورهاي مطالبي بود كه برخي اعضاي محترم جامعه مدرسين حوزه علميه قم در اين ديدار مطرح كردند.
در پايان اين ديدار نماز جماعت ظهر و عصر به امامت حضرت آيت الله خامنه اي اقامه شد.